keskiviikko 2. marraskuuta 2011

The Woman


The Woman (2011)
Ohjaus: Lucky McKee
Käsikirjoitus: Lucky McKee, Jack Ketchum
Näyttelijät: Pollyanna McIntosh, Angela Bettis, Sean Bridges, Lauren Ashley Carter, Zach Rand, Shyla Molhusen, Carlee Baker
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 356
Pisteet: ****½
Maaseudulla perheensä kanssa asusteleva ja hyvin menestyvä asianajaja Chris Cleek (Sean Bridges) ottaa kiinni metsästä löytämänsä villiintyneen naisen (Pollyanna McIntosh) ja aikoo kouluttaa tämän sivistyneeksi perheensä avustuksella. Perheeseen kuuluvat lisäksi koulussa oudosti käyttäytyvä Peggy (Lauren Ashley Carter), luokallaan olevaa tyttöä inhoava Brian (Zach Rand), perheen nuorimmainen Darlin (Shyla Molhusen) sekä äiti Belle (Angela Bettis). Chris kahlitsee naisen maakellariin, menettäen heti ensialkuun yhden sormistaan kun nainen puraisee sen poikki ja nielaisee sen. Sormen menetys ei kuitenkaan sureta Chrisiä kauaa ja pian hän esitteleekin ylpeänä kiinni ottamaansa "saalista" perheelleen. Yhtenäisenä perheenä he kaikki suostuvat opettamaan naisen sivistyneille tavoille. Pian tämä vaarallinen maakellarissa oleva nainen alkaa kuitenkin tuoda esille perheen sisäisiä ongelmia, joita riittää.
The Woman on jatko-osa vuonna 2009 valmistuneelle kauhuelokuvalle Offspring, jossa kanadalainen kannibaaliklaani siirtyy Amerikan puolelle tappamaan ja syömään ihmisiä. Pollyanna McIntosh esitti myös siinä naista, joka oli klaanin johtaja. En ollut tuota elokuvaa nähnyt, enkä ollut siitä edes tietoinen kun rupesin tätä katsomaan, mutta eipä se mitään haitannut, sillä tämän pystyi vallan hyvin katsomaan itsenäisenä elokuvanakin, ilman että tiesi mitä aiemmin oli tapahtunut. Offspringin ohjasi Andrew van den Houten ja käsikirjoitti Jack Ketchum, jonka kirjaan tarina pohjautui. Jack Ketchum, jonka oikea nimi on Dallas Mayr, käsikirjoitti myös tämän jatko-osan, yhdessä ohjaaja Lucky McKeen kanssa. Lucky ohjasi vuonna 2002 kulttielokuvaksi nousseen kauhuelokuvan May, oli yksi Masters of Horror-sarjan ohjaajista ja on ohjannut lisäksi erinomaisen kauhuelokuvan The Woods, jossa näytteli sivuosaa Bruce Campbell. Lucky onkin ehdottomasti yksi parhaimmista uusista kauhuohjaajista ja tämä The Woman on jälleen hyvä osoitus miehen kyvyistä ohjaajana.
The Woman on sekoitus draamaa ja kauhua. Tarina etenee hyvin sarjakuvamaisesti, hahmojen persoonat ja salaisuudet paljastuvat katsojalle pikkuhiljaa, osa salaisuuksista on helppo arvata, osa taas tulee yllätyksenäkin. Näyttelijäsuoritukset olivat erinomaisia lähes kaikilta, etenkin Sean Bridges oli loistava perheen isänä. Pollyanna McIntoshin hidastettu kävely puolialasti villinaisena on selkeästi kulttikamaa, puhumattakaan hänen tiukasta alastomasta vartalostaan, jota näytetään yhdessä kohtauksessa ihan kunnolla. Elokuvassa on muutenkin paljon hidastuksia ja montaaseja, joilla kuvataan hienosti hahmojen tunteita ja synkkyyttä. Kuvaus on erinomaisen kaunista katsottavaa ja varsinkin lopussa riittää myös paljon gorea. Musiikkia käytetään vahvasti luomaan tunnelmaa.
The Woman on ehdottomasti yksi vuoden 2011 parhaimmista kauhuelokuvista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti