maanantai 21. marraskuuta 2011

DeadHeads


DeadHeads (2011)
Ohjaus: Brett Pierce, Drew T. Pierce
Käsikirjoitus: Brett Pierce, Drew T. Pierce
Näyttelijät: Michael McKiddy, Ross Kidder, Markus Taylor, Thomas Galasso, Natalie Victoria, Eden Malyn, Benjamin Webster, Greg Dow, Harry Burkey, Leonard Kelly-Young
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 375
Pisteet: **½
Romanttinen zombiekomedia.
Mike (Michael McKiddy) herää zombiena. Hän osaa puhua ja ajatella kuten ennenkin, mutta hänen kehonsa on kuollut ja mädäntymässä. Hän löytää kaltaisensa zombien, Brentin (Ross Kidder), joka on jo tajunnut tilanteensa herättyään eloon aiemmin kuin Mike ja tutustuttaa siis Miken uuteen elämäänsä zombiena. Mike tajuaa olleensa kuolleena jo kolme vuotta ja muistaa myös kuinka aikoi kosia tyttöystäväänsä Ellietä (Natalie Victoria), ennen kuin joku ampui häntä päähän. Ja koska heillä ei ole mitään menetettävää, he päättävät lähteä etsimään Ellien, jotta Mike voisi kertoa hänelle tunteistaan. Matkalle lähtee mukaan myös parimetrinen zombie, jolle he antavat nimeksi Cheese (Markus Taylor). Kyydin kolmikko saa Vietnam-veteraani Cliffiltä (Harry Burkey) ja perässä seuraa zombeja tehtailevan yrityksen kaksi palkkalaista, joista toinen, Gillman (Greg Dow) on hieman älykkäämpi ja toinen, McDinkle (Benjamin Webster) on täysin ääliö uhooja. Miken ja Brentin jahtaamiseen osallistuu myös zombeja tyylikkäästi tappava Thomas (Thomas Galasso).
Bart Piercen nimi on varmasti tuttu kaikille kauhuelokuvan ystäville. Mieshän toimi kulttimaineessa olevan The Evil Deadin erikoistehostemiehenä. Bartin pojat Brett Pierce ja Drew T. Pierce ovat käsikirjoittaneet ja ohjanneet tämän tuoreen zombiekomedian, jota tehtiin pari vuotta. Ja kyllähän pitkän elokuvan tekeminen on jo sinällään saavutus, joten siitä täytyy nostaa veljeksille hattua. Mutta itse elokuva ei ole valitettavasti mikään loistava. Parhaimmillaan se tarjoaa muutamia hyviä hetkiä, mutta kokonaisuutena se on aika heikko zombieleffa. Näyttelijöistä McKiddy ja Kidder olivat rooleissaan ihan ok, Kidder tosin vähän liian ärsyttävä sidekick hetkittäin. Markus Taylor oli sopiva parimetrisenä Cheese-zombiena, josta ihan tarkoituksella oltiin tehty kasarileffojen tyylinen hyvishirviö. McDinklen roolia esittänyt Benjamin Webster meinasi varastaa shown, mutta jäi kuitenkin liian ärsyttäväksi ollakseen aidosti hauska. Thomas Galasso oli hieman Night of the Living Deadin Beniä muistuttava hahmo. Eden Malyn esittämä Emily oli turha ylinäyttelevä naishahmo.
DeadHeadsin idea on kohtuu hyvä, mutta toteutus ei ole kovin hääppöinen. Piercen veljekset eivät tunnu aidosti kunnioittavan isänsä työtä, sillä eräässä kohtauksessa näytetyt klipit The Evil Deadistä näytetään väärällä kuvasuhteella, eikä heiltä muutenkaan tunnu löytyvän käsitystä mitä zombieleffoissa todella on kyse. Ehkäpä kohtaus, jossa kolme zombieta pössyttelee kuvastaa heidän näkemystään parhaiten. Gorepuolelta löytyi sentään ihan hyviäkin kohtauksia, joten ilmeisesti veljekset ovat sentään jotain isältään oppineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti