maanantai 3. syyskuuta 2012

The Prodigy


The Prodigy (2005)
Ohjaus: William Kaufman
Käsikirjoitus: Holt Boggs, William Kaufman, Matt Beckham
Näyttelijät: Holt Boggs, Glen Vorhis, Matt Beckham, Diana Lee Inosanto, Mirelly Taylor, Lawrence Varnado, Marc Hébert, Marc Jeffreys, Jay Moses
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 224
Pisteet: ***
Truman (Holt Boggs) on rikollisjengin jäsen, niin sanottu juoksupoika, joka hoitelee välillä likaisia hommia. Erään likaisen homman yhteydessä hän kohtaa mystisen salamurhaajan, joka käyttää nimeä Claude Rains (Glen Vorhis), näkymätöntä miestä 30-luvun klassikkoelokuvassa esittäneen näyttelijän mukaan. Kuukautta myöhemmin Trumanin pomon veljenpoika siepataan ja Truman saa tehtäväkseen etsiä sieppaajan käsiinsä ystävänsä Patin (Matt Beckham) kanssa. Pikkuhiljaa alkaa kuitenkin näyttämään siltä, että sieppauksen takana on samainen salamurhaaja, joka etsii itselleen seuraajaa ja on valinnut Trumanin siihen sopivaksi.
William Kaufmanin esikoisohjaus on kengännauhabudjetilla kuvattu rikostrilleri, joka on saavuttanut pienoista kulttimainetta. Miksikään hirveän loistavaksi tekelettä en lähtisi kehumaan, mutta Kaufmanin ohjaustaidot tulevat kuitenkin hyvin esille, eikä tämä nyt muutenkaan mikään hassumpi ollut. Juonikuvio oli yllättävänkin kunnianhimoinen. Kaufmanin lisäksi tekijäporukkaan kuului noin kahdeksan elokuvantekijää, jotka olivat ensi kertaa asialla. Hommia tehtiin lähinnä talkoohengessä. Kuvauspaikat olivat aitoja rikollisten käytössä olleita rakennuksia, kuten hotelli, jossa Bonnie ja Clyde ovat aikoinaan piileskelleet. Alkukohtauksessa olleet pahisnäyttelijät puolestaan olivat entisiä rikollisia, joita varten piti sopia viranomaisten kanssa että he voivat ammuskella aseilla ilman että joutuvat ikävyyksiin lain kanssa. Pääosaa esittänyt Holt Boggs treenasi nyrkkeilysalilla vuoden verran rooliaan varten ja vetäiseekin aika kovia iskuja taistelukohtauksissa. Muutoinkin mies otti näyttelemisen tosissaan ja suoriutui roolistaan ihan kelvollisesti.
Taisin odottaa tältä vähän liikojakin, mutta varsin toimiva elokuva on kuitenkin kyseessä. Suomessa julkaistu dvd on laadultaan varsin paska, kuva on letterboxattu täyskuva. Parempaa julkaisua ei ole kuitenkaan tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti