keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Bad Teacher


317. Jake Kasdan: Bad Teacher (Unrated) **½
Cameron Diaz on paha opettaja.
Rikkaan poikaystävänsä kanssa pian naimisiin menevä Elizabeth (Cameron Diaz) haistattaa pitkät vuoden kestäneelle työlle opettajana kesäloman alettua. Kotona odottaa kuitenkin poikaystävä vihaisen äitinsä kanssa ja tuloksena on ero. Syyslukukausi alkaa koulussa ja Elizabeth joutuu palaamaan työhön saadakseen rahaa vuokraan. Varsinainen työ ei kiinnosta paskan vertaa, hän aikookin näyttää oppilaille elokuvia koko vuoden ajan.
 Uutta rikasta aviomiesehdokasta etsivä Elizabeth haluaa myös uudet isommat tissit, sillä tietää niiden tehoavan miehiin. Rahaa ei kuitenkaan ole tarpeeksi leikkaukseen, joten hän varastaa oppilaiden autopesurahoja ja muutenkin kusettaa oppilaiden vanhemmilta rahaa antamalla muka näiden lapsille tukiopetusta. Siltikään rahat eivät riitä leikkaukseen.
Kannabista ja viinaa kesken koulupäivän vetävä Elizabeth saa kuulla erään nuoren uuden opettajan, Scottin (Justin Timberlake) olevan rikkaan perheen perillinen ja aikoo saada tämän miehekseen. Ongelmana on kuitenkin opettajakollega Amy (Lucy Punch), joka on liiankin täydellinen opettaja ja isompine tisseineen paha vastus Scottin suhteen.
Isommat tissit on siis saatava ja lopulta Elizabeth keksii mistä saa tarvittavat rahat. Osavaltion parhaat pisteet saavan koululuokan opettaja nimittäin saa bonuksen, josta riittää hyvin rahaa tissileikkaukseen. Elizabeth saakin luokkansa nopeasti oppimaan tarvittavat asiat, muttei tarpeeksi ajoissa kokeisiin, on siis huijattava. Amy pääsee kuitenkin Elizabethin jäjille.
Bad Teacher yllättää siinä mielessä että loppuratkaisu ei ole se tyypillisin, eli huonosti käyttäytyvä hahmo oppii olemaan hyvä muita kohtaan, vaan tässä mentiin hieman eri tavalla. Siltikin vähän liian kaavamainen loppu, ja muutenkaan vitsit eivät naurattaneet tarpeeksi ja useat hahmot eivät oikein toimineet jotta tästä olisi voinut kunnolla tykätä. Justin Timberlaken esittämä Scott varsinkin jäi kuivaksi. Cameron Diaz yrittää pitää elokuvan koossa, muttei aivan pysty siihen omillaan. Lucy Punchin esittämästä Amysta olisi kenties voinut rakentaa paremman vastuksen hänelle. Ongelmana oli myös nykykomedioille tyypillinen myötähäpeällinen komedia ja liiaksi pitkitetyt vitsit.
Tässä katsomassani unrated-versiossa oli enemmän paljaita tissejä ja kiroilua kuin teatteriversiossa, mutta aika kilttiä menoa tämä kuitenkin oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti