perjantai 30. syyskuuta 2011

Alien 2: On Earth


319. Ciro Ippolito (& Biagio Proietti): Alien 2 – Sulla terra (Alien 2: On Earth) **
Halvalla tehty Alien-kopio.
Avaruusalus laskeutuu maahan tuoden mukanaan ulkoavaruuden hirviöitä, jotka tunkeutuvat ihmisten sisään saaden ruumiit räjähtämään. Samaan aikaan luolatutkijaryhmä jää ansaan isoon luolastoon kun yhden heistä kimppuun käydään ja pian he kaikki ovat vaarassa. On löydettävä ulospääsytie. Mutta onko maanpinnalla sen turvallisempaa?
Aineksia olisi varsin hyvään kauhuelokuvaan, mutta lopputulos on aivan liian tylsä ja kuiva jotta olisi voinut tykätä enemmän. Juoni ei meinaa aluksi edetä mihinkään ja luolastoon laskeutuminen tuntuu ikuisuudelta. Tippukiviluolat jossa elokuvaa on kuvattu ovat kyllä hienoa katseltavaa, niistä olisi helposti saanut tunnelmallisia kohtauksia. Valitettavasti kunnon kauhutunnelmaa ei syntynyt missään vaiheessa.
Goren osuuskin jäi aika vähäiseksi ja maskeeraus oli suhteellisen kehnosti tehtyä, mikä ei kylläkään ollut yllätys. Hyvällä musiikilla oltaisiin voitu pelastaa myös gorekohtauksia, hyvä esimerkki tästä on myöskin halvalla tehty Contamination, joka tehtiin itseasiassa samana vuonna kuin tämäkin. Musiikeista vastaavat de Angelisin veljekset Guido ja Maurizio, jotka muistetaan parhaiten Terence Hill ja Bud Spencer-komedioiden sekä piirrossarjojen Matka maailman ympäri 80 päivässä ja Kolme muskettikoiraa musiikintekijöinä.
Näyttelijäsuoritukset olivat odotetun kehnoja, mukana oli myös ohjaajana paremmin tunnettu Michele Soavi. Pääroolissa ollut Belinda Mayne esitteli paljaita rintojaan. Kuvaus oli sentään aika hyvää ja leikkauksessa oli aika paljon kivoja kikkoja joista tykkäsin. Alien 2: On Earth nauttii pienoisesta kulttimaineesta, mutta en ainakaan itse tajunnut mikä tässä nyt niin hienoa olisi ollut. Miltei kaikki hyvät jutut oltiin kuitenkin lopulta mokattu tylsyydellä. Tai no olihan tässä tietysti verisesti räjähtävä pää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti