torstai 6. lokakuuta 2011

Revenge: A Love Story


326. Wong Ching-Po: Fuk sau che chi sei (Revenge: A Love Story) ****
Kieroitunut kostotarina.
Poliisi jahtaa sarjamurhaajaa, joka tappaa julmasti raskaana olevia naisia ja näiden poliisimiehiä. Kun poliisit saavat kiinni mahdollisen epäillyn, Chan Kitin (Juno Mak), selviää että kyse on kostosta ja elokuvan nimen mukaisesti myös rakkaudesta. Chan Kit oli aiemmin köyhässä kylässä asuva kojumyyjä, joka rakastui jälkeenjääneeseen koulutyttöön nimeltä Cheung Wing (Sola Aoi). Kun tyttö joutui alkeelliseen kasvatuslaitokseen isoäitinsä kuoltua, Chan Kit vei hänet eräänä yönä salaa ulos. Juopunut sekopää kuitenkin raiskasi Cheung Wingin hirvittävällä tavalla ja tästä seurasi julmat kostotoimet.
Wong Chi-Po'n ohjaama Revenge: A Love Story on toinen elokuva uudelta hongkongilaiselta tuotantoyhtiö 852 Filmsiltä, jonka ensimmäinen elokuva oli Josie Ho'n ohjaama slasheri Dream Home. Kumpikaan näistä elokuvista ei ole nappiosuma, mutta lupailevat kyllä hyvää Hong Kong elokuvan tulevaisuutta ajatellen. Revenge: A Love Story on erinomaisesti kuvattu, näytteleminen on vakuuttavaa ja gorekohtauksiin on panostettu. Elokuvan juoni menee kuitenkin lopussa aivan plörinäksi, tosin juuri sellaisella tavalla ettei siitäkään voinut olla pitämättä. Tekijät yrittivät vähän liikaa tehdä taiteellista draamaa Park Chan-Wookin tyyliin, mutta eivät tainneet sitä lopullista sanomaa lopulta edes keksiä, joten homma kusahti siltä osin lopussa aika pahasti. Oikeastaan elokuvan loppuosuus oli kuin toisesta elokuvasta.
Juno Mak on pääroolissa hyvä (ja on muuten myös keksinyt elokuvan tarinan ja ollut mukana käsikirjoittamassa). Alussa hahmo kuvataan tarkoituksellisesti katsojalle vielä hieman vieraana, vaikkakin paskiaisena. Tappaahan mies julmasti raskaana olevia naisia. Mutta kun takaumien kautta aletaan näyttää mitä mies on kokenut, kääntyy katsojan mielipide toiseksi, viimeistään raiskauskohtauksessa. Kyseinen kohtaus sai jopa minut voimaan hieman pahoin, vaikken yleensä pienistä hetkahda. Japanilainen pornotähti Sola Aoi (jonka nimi kirjoitetaan joskus myös muodossa Sora Aoi) on söpö jälkeenjäänenä tyttönä, joka kokee kamalia. Hahmo muuttui kuitenkin lopussa aika turhaksi, tai ainakaan tekijät eivät hahmolle keksineet enää mitään oleellista tarvetta kun lähtivät viemään tarinaa varsin oudoille raiteille.
Revenge: A Love Story on hyvä osoitus siitä että Hongkongissa voidaan tehdä laadukasta jälkeä ihan siinä missä Etelä-Koreassakin. Tekijöiltä on ilmeisesti tulossa tarinalle myös jonkunlaista jatkoa.
Sola Aoi:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti