keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Tirkistelyssä: Eva Green


Eva Gaëlle Green syntyi Pariisissa 5. heinäkuuta 1980. Isä Walter Green oli ruotsalaissyntyinen hammaslääkäri, joka näytteli vuonna 1966 elokuvassa Au hasard Balthazar (Balthazar). Äiti Marlène Jobert oli algerialaissyntyinen suosittu näyttelijä lukuisista ranskalaiselokuvista, kuten Jean-Luc Godardin Masculin féminin: 15 faits prècis (Maskuliini feminiini) ja Charles Bronsonin tähdittämä Le passager de la pluie (Muukalainen sateesta), ja joka alkoi myöhemmin kirjoittamaan suosittuja lastenkirjoja. Evalla on ei-identtinen kaksoissisko Joy, joka syntyi hieman Evan jälkeen. Tytöt esiintyivät Paris Match-lehden kannessa äitinsä kanssa kun olivat vielä vauvoja. Eva oli lapsena hyvin ujo, mutta teini-iässä ujous alkoi karista kun Eva alkoi pukeutua mm. punkkarivaatteisiin ja geishaksi sekä kiinnostui näyttelemisestä. Eva jätti ranskankielisen koulun kesken ollessaan 17-vuotias ja siirtyi vuodeksi englanninkieliseen kouluun. Sen jälkeen Eva opiskeli kolme vuotta St. Paulin draamakoulussa, josta siirtyi Lontooseen 10-viikkoiselle kurssille Webber Douglas-akatemian draamalinjalle. Eva opiskeli hetken myös ohjaamista New Yorkissa.
The Dreamers
Pariisiin palattuaan Eva näytteli lukuisissa näytelmissä, joista ohjaaja Bernardo Bertolucci näki hänet ja halusi hänet elokuvansa The Dreamers yhteen päärooliin. Evan vanhemmat olivat roolia vastaan, sillä aiemmin Bartoluccin ohjaamassa Ultimo tango a Parigissa (Viimeinen tango Pariisissa) näytellyt Maria Schneider oli alkanut käyttämään huumeita suositun roolinsa jälkeen ja oli tuntenut itsensä hyväksikäytetyksi elokuvaa kuvattaessa. Nämä seikat eivät kuitenkaan saaneet Evaa luopumaan roolista. Eva esittää elokuvassa pariisilaista tyttöä, joka veljensä kanssa aloittaa kieroituneen seksisuhteen amerikkalaisnuorukaisen kanssa vuonna 1968. Veljeä näytteli Louis Garrel ja amerikkalaisnuorukaista Michael Pitt. Eva esiintyi elokuvassa täysin alasti useissa seksikohtauksissa. Evaa alastomuus ei kuitenkaan häirinnyt ja yhteistyö Bertoluccin kanssakaan ei tuntunut hyväksikäytöltä.
The Dreamers
Kriitikoiden ylistämä Eva sai The Dreamersin jälkeen lukuisia rooleja. Jean-Paul Salomén ohjaamassa Arsène Lupinissa Eva näytteli mestarivarkaan rakkauden kohdetta. Ridley Scottin ohjaamassa Kingdom of Heavenissa (Kingdom of Heaven – Taivas maan päällä) Eva näytteli Orlando Bloomin ja Liam Neesonin rinnalla. Sen jälkeen Eva nähtiin Vesper Lyndin roolissa uudessa James Bond-elokuvassa Casino Royale, jossa uutta Bondia esitti Daniel Craig. Rooli oli siihen astisista Evan suurin, ainakin katsojalukuja katsottaessa. Seuraavaksi oli vuorossa Serafina Pekkalan rooli seikkailuelokuvassa The Golden Compass (Kultainen kompassi), joka oli elokuvaversio His Dark Materials kirjatrilogian ensimmäisestä osasta. Elokuva ei kuitenkaan menestynyt odotetusti ja kaksi muuta osaa jäi tekemättä. Sen jälkeen Eva on näytellyt pienemmän budjetin elokuvissa Franklyn, Cracks, Womb ja Perfect Sense. Eva tullaan näkemään myös Tim Burtonin ohjaamassa Dark Shadows elokuvassa Johnny Deppin, Michelle Pfeifferin ja Christopher Leen rinnalla. Eva näytteli myös yhden kauden mittaiseksi jääneessä tv-sarja Camelotissa, jossa esiintyi jälleen alasti.
The Dreamers
Lontoossa ja Pariisissa vuorottain asuva Eva Green soittaa ja säveltää myös musiikkia, kerää taidetta, tykkää kokkailla kotona, inhoaa kännyköitä ja käy lenkillä koiransa Griffinin kanssa. 168 cm pitkä Eva on valittu useasti miestenlehtien seksikkäimpien naisten listalle.
The Dreamers
Linkit:
Camelot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti