tiistai 11. lokakuuta 2011

Tirkistelyssä: Anne Hathaway


Anne Jacqueline Hathaway syntyi 12. marraskuuta 1982 New Yorkin Brooklynissä. Isä Gerald Hathaway oli lakimies ja äiti Kate McCauley Hathaway oli teatterinäyttelijä. Anne sai tiukan katolisen kasvatuksen ja aikoi ryhtyä nunnaksi. 15-vuotiaana Anne sai kuitenkin tietää veljensä olevan homo ja päätti unohtaa nunnaksi ryhtymisen. Näyttelemisestä jo varhain kiinnostunut Anne alkoi esiintyä koulunäytelmissä ja pääsi teini-ikäisenä Manhattanilla sijaitsevaan The Barrow Group-näyttelijäkoulutukseen, johon ei oltu aiemmin teini-ikäisiä päästetty. Anne esiintyi useissa näytelmissä ja sai vuonna 1999 roolin tv-sarjasta Get Real (Irti arjesta), jota tehtiin vain yksi kausi.
Anne sai vuonna 2001 ensimmäisen elokuvaroolin elokuvasta The Other Side of Heaven, joka kuvattiin Uudessa-Seelannissa. Samana vuonna valmistui kuitenkin Annen todellinen läpimurtoelokuva The Princess Diaries (Prinsessapäiväkirjat), jossa Anne esitti nörttityttöä, joka saa kuulla olevansa Genovian prinsessa. Jatko-osa The Princess Diaries 2 (Prinsessapäiväkirjat 2) valmistui vuonna 2004. Annesta tuli nopeasti lapsille suunnattujen komedioiden tähti. Seuraavana olivatkin vuorossa Nicholas Nickleby (Nicholas Nicklebyn elämä ja seikkailut) ja Ella Enchanted. Anne teki myös pari ääniroolia animaatioissa, Neko no ongaeshi (Kissojen valtakunta) ja Hookwinked! (Tapaus punahilkka).
Lapsille suunnatut komediat eivät enää kiinnostaneet Annea ja niinpä hän päätti alkaa näytellä enemmän aikuisille suunnatuissa elokuvissa. Jo vuonna 2003 elokuvan School of Rock ensi-illassa Anne kohahdutti saapumalla paikalle varsin paljastavassa asussa. Kameroiden salamat paljastivat ettei paidan olla ollut laisinkaan rintaliivejä ja kuvat levisivät nopeasti internetissä. Kohun herättäminen jatkui elokuvan Havoc myötä, jossa Anne esiintyi rinnat paljaana ja mm. tyydyttää itseään. Nakuilu jatkui elokuvassa Brokeback Mountain, jossa nähtiin jälleen Annen paljaat rinnat.
Havoc
Vuonna 2006 oli vuorossa päärooli komediaelokuvassa The Devil Wears Prada (Paholainen pukeutuu Pradaan), jossa Anne näytteli ihailemansa Meryl Streepin kanssa. Vuonna 2007 Annen oli tarkoitus näytellä Judd Apatowin komediassa Knocked Up (Paksuna), mutta roolin sai lopulta Katherine Heigl. Alunperin elokuvassa oli tarkoitus näyttää paljas vagina synnytyskohtauksessa, mutta Annen mielestä sen näyttäminen ei ollut tarpeen, sillä se olisi ollut sijaisnäyttelijän vagina joka tapauksessa. Seuraavaksi Anne sai pääroolin Becoming Jane (Jane Austenin jalanjäljillä) elokuvasta, jossa esitti kirjailija Jane Austenia. Vuonna 2008 Anne näytteli komediassa Get Smart (Salainen agentti 86), draamassa Rachel Getting Married ja mysteeridraamassa Passengers.
Havoc
Komedia Bride Warsissa (Morsianten sota) Anne näytteli Kate Hudsonin kanssa ja romanttisessa komediassa Valentine's Day (Ystävänpäivä) hän oli yksi lukuisista näyttelijöistä. Vuonna 2010 Anne näytteli Tim Burtonin Alice in Wonderlandissa (Liisa ihmemaassa) valkoista kuningatarta ja esitteli jälleen paljaita rintojaan elokuvassa Love and Other Drugs. Välillä Anne ehti myös tehdä äänitöitä tv-sarjoihin The Simpsons (Simpsonit) ja Family Guy sekä animaatioelokuvaan Rio. Vuonna 2011 Anne näyttelee vain yhdessä elokuvassa One Day. Kiirettä on kuitenkin riittänyt The Dark Knight Rises (Yön Ritarin paluu) elokuvan parissa, jossa Anne nähdään Selina Kylen, alias Kissanaisen roolissa. Anne tullaan näkemään myös Hugh Jackmanin kanssa Les Misérables musikaalielokuvassa.
Brokeback Mountain
Havoc
Anne seurusteli pitkään Raffaello Follierin kanssa, mutta pari erosi vuonna 2008, kun paljastui että Follieri oli jättänyt veroja maksamatta ja pesi rahaa. FBI takavarikoi Annen päiväkirjat selvitellessään rikoksia ja samalla FBI:n on huhuttu saaneen käsiinsä myös Annesta otetun nakukuvan.
Love and Other Drugs
Anne Hathaway herättää lähinnä kahdenlaisia mielipiteitä, hänestä joko pitää tai ei pidä. Ulkonäkö ei ole kaikkien mieleen ja olemus saattaa joitakin ärsyttää. Useiden miestenlehtien seksimmäimmät listalla Anne on kuitenkin kohonnut varsin ylös. Anne on tarjoillut myös varsin mieleenpainuvia hetkiä elokuvissaan, eikä turhia ujostele kun on aika paljastaa rinnat kameralle.
Love and Other Drugs
Linkit:
Love and Other Drugs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti