lauantai 29. joulukuuta 2012

Universal Soldier: Day of Reckoning


Universal Soldier: Day of Reckoning (2012)
Ohjaus: John Hyams
Käsikirjoitus: John Hyams, Doug Magnuson, Jon Greenhalgh
Näyttelijät: Scott Adkins, Andrei Arlovski, Dolph Lundgren, Jean-Claude Van Damme, Mariah Bonner, Rus Blackwell
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 299
Pisteet: ***½
Lihasta ja verta.
John (Scott Adkins) herää koomasta yhdeksän kuukautta sen jälkeen kun hänen kimppuunsa hyökättiin ja hänen vaimonsa ja tyttärensä tapettiin raa'asti. Selviää että tappaja on Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme), jota viranomaiset jahtaavat. John haluaa kostaa Deverauxille, joten hän alkaa selvitellä tekemisiään ennen hyökkäystä koska ei muista niistä mitään. Vastauksia John hakee strippari Sarahilta (Mariah Bonner), joka yllättäen tuntee hänet. John saa peräänsä myös putkimieheksi pukeutuneen Magnuksen (Andrei Arlovski), jolla tuntuu olevan jokin yhteys Deverauxiin. Kaiken takana tuntuu olevan hallituksen luoma salainen UniSol-ohjelma, jonka teos Deverauxkin on, mutta joka on karannut luojiltaan ja kokoaa nyt käännytetyistä UniSol-sotilaista armeijaansa. Deverauxin lisäksi John joutuu kohtaamaan myös UniSol-sotilas Andrew Scottin (Dolph Lundgren) ennen kuin saa selville totuuden itsestään.
Edellinen osa Universal Soldier: Regeneration oli Universal Soldier-elokuvasarjan paras osa ja on sitä edelleen. Tämä uusin osa on aika samaa tasoa ensimmäisen osan, Täydellisen sotilaan kanssa, ehkä hivenen sitä huonompi. Isoin ongelma on se että tällä kertaa edellisenkin osan ohjannut John Hyams on päättänyt tehdä taiteellisempaa menoa ja juonikin on sen mukainen. Tai juonta elokuvassa oli lopulta hyvin vähän. Enemmän keskityttiin kohtausten tunnelman luomiseen ja raakaan väkivaltaan, jota kuvattiin kyllä melkoisen armottomalla sykkeellä. Toimintaosuudet olivatkin elokuvan parasta antia, mutta niitä oli harmittavasti liian vähän. Kunnon vauhtiin päästiin vasta lopussa, jossa Scott Adkins ottaa yhteen ensin Dolph Lundgrenin kanssa ja lopulta Jean-Claude Van Dammen kanssa. Luut katkeilevat, puukot uppoavat syvälle rintoihin ja käsivarsiin, kirves leikkaa jalkaluut poikki ja päät poksahtelevat useaan otteeseen.
Pääroolissa nähdään tällä kertaa Scott Adkins, joka on ihan hyvässä nosteessa tällä hetkellä. Mies nähtiin tänä vuonna myös The Expendables 2:ssa pahisroolissa ja Kathryn Bigelowin ohjaamassa Osama Bin Ladenin jahtaamisesta kertovassa Zero Dark Thirty toimintadraamassa. Miksikään todelliseksi toimintatähdeksi Adkins ei ole vielä kohoamassa, mutta saanee jossain vaiheessa varmasti tilaisuutensa siihenkin. Taitoa mieheltä nimittäin löytyy etenkin taisteluiden osalta, mutta jonkun verran myös näyttelemisen suhteen. En ole vielä Adkinsin tähdittämiä Undisputed-elokuvia nähnyt, joista hän on parhaiten toimintafaneille tutuksi tullut, mutta mies tuntuu taipuvan suht helposti niin pahis- kuin hyvisrooleihinkin. Melko isossa roolissa tässä nähtiin myös edellisessä osassa keskeistä roolia esittänyt Andrei Arlovski, joka nähtiin tässä aivan uudessa roolissa parrakkaana.
Tissien esittelystä vastasi Sarahia esittänyt Mariah Bonner, jonka lisäksi sulojaan esittelivät myös monet muut naisnäyttelijät, tai mitä lie strippareita olivatkaan. Lundgrenin ja Van Dammen osuudet jäivät melko lyhyiksi, mutta eipä se hirveästi lopulta kyllä haitannut. Elokuvalle lätkäistiin ensin Yhdysvalloissa NC-17-ikäraja, joten sitä jouduttiin hieman siistimään jotta se saatiin teatterilevitykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti