keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Excision


Excision (Unrated-versio) (2012)
Ohjaus: Richard Bates Jr.
Käsikirjoitus: Richard Bates Jr.
Näyttelijät: AnnaLynne McCord, Traci Lords, Ariel Winter, Roger Bart, Jeremy Sumpter, John Waters, Malcolm McDowell, Marlee Matlin, Matthew Gray Gubler, Ray Wise, Molly McCook, Natalie Dreyfuss, Brennan Bailey, Matthew Fahey, Cole Bernstein, Emily Bicks
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 259
Pisteet: ***½
Mikäli mahasi kestää runsaan veren ja mm. verisen sikiön näkemisen niin tässäpä mielenkiintoinen indiekauhudraama katsottavaksi.
Pauline (AnnaLynne McCord) on häiriintynyt ja harhakuvitelmia näkevä 18-vuotias teinityttö, joka kiihottuu veren, etenkin menkkaveren näkemisestä ja haaveilee kirurgin urasta. Hän asuu kontrolloivan äitinsä Phyllisin (Traci Lords), tossun alla olevan isänsä Bobin (Roger Bart) ja pian uudet keuhkot tarvitsevan pikkusiskonsa Gracen (Ariel Winter) kanssa. Koulussa häntä kiinnostavat lähinnä kirurgiaan liittyvät asiat, eli eivät juuri mitkään ja hän saakin usein moitteita matematiikan opettajaltaan (Malcolm McDowell) ja koulun rehtorilta (Ray Wise). Kavereita hänellä ei ole lainkaan, sillä kaikki koulussa pitävät häntä friikkinä. Kotona asiat eivät ole juuri sen paremmin sillä hänellä on huonot välit äitinsä kanssa, joka yrittää saada Paulinen osallistumaan cotillion-tansseihin joihin tämä on jo liian vanha ja käyttää häntä psykiatrin sijaan paikallisen papin (John Waters) luona puhumassa mielenterveysongelmistaan. Pauline päättää menettää neitsyytensä luokallaan olevalle pienimunaiselle Adamille (Jeremy Sumpter), jonka tyttöystävää Natalieta (Molly McCook) ja tämän ystävää Abigailia (Natalie Dreyfuss) inhoaa ja alkaa myös suunnitella kirurgiuransa ensimmäistä leikkausta. Mutta kuinka pitkälle Pauline on valmis menemään saadakseen äitinsä hyväksynnän?
Richard Bates Juniorin ohjaama kauhudraama Excision on sekoitus teinidraamakomediaa ja Amerikan psykon kaltaista rikosdraamaa, ja varsinaisesti kauhuelokuvaksi sitä ei pitäisi edes kutsua. Kyseessä on Batesin ensiohjaus ja melkoisen onnistunut sellainen. Vuonna 2008 Bates ohjasi samannimisen lyhytelokuvan, josta tämä on kokopitkä versio. Miksikään loistavaksi elokuvaa en kuitenkaan lähtisi kehumaan, sillä siitä puuttui viimeinen silaus joka olisi nostanut tason vieläkin paremmaksi. Välillä elokuva yritti olla liiankin nokkela teinikuvaus eikä uni/harhanäkykohtaukset lopulta olleet kovinkaan erikoisia verisyydestään huolimatta. Näyttelijäsuoritukset olivat todella hyviä. Parhaillaan Beverly Hills 90210 tv-sarjan uusintaversiossa 90210 näyttelevä AnnaLynne McCord nousee kertaheitolla nuorien lahjakkaiden naisnäyttelijöiden joukkoon ja osoittaa myös halukkuutensa esiintyä myös vähän erikoisemmissa elokuvissa. Mielenkiinnolla voi odotella minkälaisia rooleja hän tekee tulevaisuudessa. Toivottavasti myös alastomuutta sisältäviä, sillä tässä hän vielä peitti ne ihan arimmat paikkansa kameralta. Tai yhdessä kohtauksessa taisi kyllä vilahtaa hänen paljas pimppansa jota peitteli kädellään.
15-vuotiaana pornonäyttelijänä elokuvauransa aloittanut Traci Lords tekee myös uransa parhaimman roolisuorituksen. Ihmettelen kovasti mikäli Traci ei tule saamaan yhtäkään palkintoa roolisuorituksestaan. Tosin elokuvan verisyys ja joitakin kuvottava sikiökohtaus tuskin asiaa auttavat. Yksi palkinto elokuvan ohjaajalle on kylläkin jo myönnetty, Bostonin undergroundfilmifestareilla. Ariel Winter, Roger Bart, Jeremy Sumpter, Molly McCook, Natalie Dreyfuss ja naapurin hyppynarutyttöä esittänyt Emily Bicks vetäisivät myös hyvät näyttelijäsuoritukset. Sivurooleihin oli saatu myös pari tunnetumpaa näyttelijää, Ray Wise ja Malcolm McDowell. John Waters tietysti tunnetaan paremmin ohjaajana omista tabuja rikkovista elokuvistaan. Marlee Matlin saattaa olla myös joillekin tuttu näyttelijä kuurorooleistaan. Kuvaukseen oltiin panostettu mukavasti ja salamaleikkauksen sijaan kuvakulmat vaihtuivat sopivan hitaalla temmolla. Katsoin elokuvasta enemmän verta ja alastomuutta sisältävän unrated-version.

1 kommentti:

  1. Ehdin lukaista vaan ensimmäisen lauseen tästä arvostelusta ja mun oli välittömästi nähtävä tämä (kiitos jeesus piratistmille) ja nyt katsottuani luin arvion loppuun. Kerrassaan mainio elokuva. Kiitokset taas vinkistä, yritän tästä omaankin blogiin kirjoittaa jotain, jos kykenen. :)

    VastaaPoista