torstai 18. lokakuuta 2012

Wrong Turn 5


Wrong Turn 5 (Wrong Turn 5: Bloodlines) (2012)
Ohjaus: Declan O'Brien
Käsikirjoitus: Declan O'Brien
Näyttelijät: Camilla Arfwedson, Roxanne McPhee, Doug Bradley, Simon Ginty, Oliver Hoare, Amy Lennox, Paul Luebke, Duncan Wisbey, Radoslav Parvanov, George Karkulovski, Borislav Iliev, Kyle Redmond-Jones, Harry Anichkin, Andrew Bone, Peter Brooke
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 263
Pisteet: ***
Ihmiset ovat saapuneet juhlimaan Mountain Man-festivaalia pienen länsi-virginialaisen pikkukylän lähettyville. Legendan mukaan juhla on syntynyt siitä kun joukko vuorilla asuneita juntteja tappoi koko kylällisen ihmisiä joskus 1900-luvun alkupuolella ja söi heidät. Nuoret saapuvatkin nyt junttinaamioihin pukeutuneina ryyppäämään ja naimaan seudulle jättäen kuitenkin pikkukylän keskustan hiljaiseksi. Seudulle ovat saapuneet myös kolme oikeata junttikannibaalia (Radoslav Parvanov, George Karkulovski ja Borislav Iliev) ihmisiä tappavat sukulaisensa Maynardin (Doug Bradley) luokse. Viisi teiniä (Simon Ginty, Amy Lennox, Roxanne McPhee, Paul Luebke ja Oliver Hoare) ovat ajaa Maynardin ylitse ja romuttavat autonsa. Kyseessä on kuitenkin Maynardin ja junttien ansa, mutta ennen kuin he ehtivät tappaa nuoret, saapuu paikalle kylän sheriffi Angela (Camilla Arfwedson), joka pidättää Maynardin ja nuoret. Maynardilla on kontollaan aiempiakin murhia, joten häntä ollaa tulossa hakemaan aamulla vankilaan. Junttikolmikko aikoo kuitenkin vapauttaa hänet ja alkavat tappamaan nuoria ja sheriffiä apulaisineen yksitellen katkaisten ensin puhelinverkon ja sähköt kylästä.
Wrong Turn -elokuvasarjan ensimmäinen osa Ihmisjahti on erinomainen kannibaalikauhistelu. Myös toinen osa Wrong Turn 2: Dead End on kohtuu viihdyttävää menoa. Kolmas osa Wrong Turn 3: Left for Dead onkin sitten jo melkoisen huono ja neljäs osa Wrong Turn 4 jo surkea. Kun myös tämän viidennen osan ohjaajaksi ja käsikirjoittajaksi paljastui kolmannen ja neljännen osan ohjannut Declan O'Brien oli odotukset melkoisen olemattomat. Yllättäen mies on kuitenkin ohjannut melkoisen viihdyttävän elokuvan, joka on elokuvasarjan kolmanneksi paras osa. Mitään palkintoja elokuva ei ansaitse, mutta hieman kehuja nyt kuitenkin. Tällä kertaa goreosuudet ovat ihan mainiosti toteutettuja, niitä on tarpeeksi paljon ja meno on huomattavasti tylympää kuin edellisessä osassa.
Declania ilmeisesti vielä jännitti kahta aiempaa osaa ohjatessa, mutta tässä hän on uskaltanut jo ottaa rennommin mikä näkyy myös elokuvan tunnelmassa. Huumori oli sopivan tyhmää ja näyttelijätkin tuntuivat ymmärtävän mistä oli kyse. Näyttelijöistä tunnetuin on Hellraiser elokuvissa Pinheadia esittänyt Doug Bradley, joka tuntui nauttivan roolistaan. Muu näyttelijäkaarti on lähinnä tv-sarjoissa ja elokuvissa sivurooleissa nähtyjä tuntemattomuuksia. Roxanne McPhee on kenties jollekin jäänyt mieleen Hollyoaks ja Game of Thrones -tv-sarjoista, ainakin itselleni hän on jäänyt viimeksi mainitusta mieleen. Harmittavasti hän ei tässäkään esitellyt paljaita rintojaan. Niitä esitteli onneksi Amy Lennox ja joku suht isotissinen naikkonen. Kannibaalijunttien näyttelijät olivat osittain vaihtuneet. Nähtäväksi jää tehdäänkö elokuvasarjalle vielä jatkoa. Ja tämähän muuten sijoittui ajallisesti ennen ensimmäistä osaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti