sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Silent Night


Silent Night (2012)
Ohjaus: Steven C. Miller
Käsikirjoitus: Jayson Rothewell
Näyttelijät: Jaime King, Malcolm McDowell, Donal Logue, Ellen Wong, Brendan Fehr, Lisa Marie, Courtney Palm, Jessica Cameron, Ali Tataryn, Courtney-Jane White, Kelly Wolfman, Mike O'Brien, Aaron Hughes, Erik J. Berg, John B. Lowe
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 288
Pisteet: ***
Uusintaversio 80-luvun kauhuelokuvasta Jouluyö murhayö.
Jouluaatto. Pieni keskiläntinen kaupunki Yhdysvalloissa valmistautuu juhlistamaan iltaa joulupukkikulkueen merkeissä, joten kadut ovat täynnä joulumieltä jakavia joulupukkeja. Yksi heistä on murhaaja, jota apulaissheriffi Aubrey Bradimore (Jaime King) alkaa jahtaamaan löydettyään pukin ensimmäiset uhrit autiotalosta. Lisää uhreja alkaa ilmaantumaan illan pimetessä. Aubrey huomaa pukin murhaavan vain tuhmia ihmisiä, kuten aviorikkojia, kusipäisen kakaran, pornokuvaajia ja esiintyjiä, pervon papin ja muita syntejä tehneitä. Sheriffi James Cooper (Malcolm McDowell) ei näe yhteyttä ja jahtaa vääriä pukkeja, mutta joutuu lopulta luottamaan Aubreyn vaistoihin. Jouluyöstä on tulossa verinen.
Ihan ok kauhuelokuva. Kyseessä on tosiaankin uusintaversio, mutta hyvin löyhä sellainen. Alkuperäistä versiota en ole itseasiassa vielä katsonutkaan, mutta ilmeisesti sen juoni on melkoisen erilainen. Idea on kuitenkin sama. Pukki tappaa. Elokuva sai rajoitetun levityksen Yhdysvalloissa ja on ilmestynyt siellä myös jo dvd:lle ja blu-raylle, sopivasti ennen joulua. Ohjaaja Steven C. Millerin ensiohjaus Automaton Transfusion on haukuttu yhdeksi kaikkien aikojen surkeimmista elokuvista, joten mies on petrannut ainakin siitä. Itseasiassa Steveniltä julkaistiin vuonna 2012 yhteensä kolme elokuvaa, tämän lisäksi myös The Agression Scale ja Under the Bed, joissa molemmissa mennään kauhun puolelle. Alunperin tämän Silent Nightin ohjaajan pitikin olla pari Saw-elokuvaa ohjannut Kevin Greutert.
Kun lähtee katsomaan pienin odotuksin, tarjoaa Silent Night ihan kelpo kauhua ja gorea. Meno on vähän vakavampaa kuin mitä yleensä tälläisissä suht halvalla tehdyissä kauhuiluissa näkee, mentiin jopa draaman puolelle välillä. Jaime King ja Malcolm McDowell vetäisevät ihan kelpo roolit. Kuvaukseenkin oltiin panostettu vähän enemmän kuin mitä yleensä. Tissejäkin tarjoiltiin hieman ja meno oli vakavuudestaan huolimatta sopivan humorististakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti