lauantai 31. maaliskuuta 2012

Porkyn kosto


Porky's Revenge (Porkyn kosto) (1985)
Ohjaus: James Komack
Käsikirjoitus: Ziggy Steinberg
Näyttelijät: Dan Monahan, Wyatt Knight, Tony Ganios, Mark Herrier, Kaki Hunter, Scott Colomby, Nancy Parsons, Chuck Mitchell, Rose McVeigh, Fred Bunch, Wendy Feign, Eric Christmas, Ilse Earl, Kim Evanson, Bill Hindman, Nancy Hassinger, Heidi Helmer, Nancy Valen, Donna Rosea, Adrianne Walbridge, Doreen Murphy, Laura Tracy, Sandy Mielke
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 88
Pisteet: ***
Ihan kivaa viihdettä, kuten aiempikin jatko-osa.
Tyttöjen liikuntamaikka Ballbricker (Nancy Parsons) saa Pee Ween (Dan Monahan) ja kumppanit kiinni pornon katsomisesta koulun kirjastossa ja sillä aikaa kun rehtori Carter (Eric Christmas) miettii mitä keksii rangaistukseksi, pojat taistelevat tiukasti koulujen välisestä mestaruudesta koripallossa. Huutosakkitytöt lupaavat pojille jopa orgiat, jos he onnistuvat voittamaan. Tosin tytöillä on vähän erilaiset orgiat mielessä kuin kiimaisilla pojilla. Pee Wee puolestaan rakastuu ruotsalaiseen vaihto-oppilas Ingaan (Kimberly Evanson), jonka paljaista rinnoista näkee enneuntakin. Todelliset ongelmat aiheuttavat kuitenkin Anthony Tuperelloa kiusaava biologian opettaja Webster (Rose McVeigh), joka pervoilee naimisissa olevan koulukuraattori Dobishin (Fred Buch) kanssa Pee Ween isoäidin naapurissa sekä nykyään yöklubia jokilaivalla pyörittävä Porky Wallace (Chuck Mitchell), joka kiristää poikia häviämään koripallomestaruusottelun. Tämähän ei tietysti pojille käy.
Aiempien osien ohjaaja Bob Clarkilla oli kiireitä Sylvestar Stallonen tähdittämän Rhinestone elokuvan parissa, joten Ziggy Steinberg sai tehtäväkseen käsikirjoittaa tämän kolmannen osan ja Clark suuttui kun homma tehtiin hänen selkänsä takana, eikä halunnut sen jälkeen olla missään tekemisissä tämän elokuvan kanssa. Ohjaajaksi palkattiin 60-luvulla The Green Hornet ja Salainen agentti 86 sarjojen jaksoja ohjannut James Komack. Rooleissa nähdään jälleen tutut näyttelijät ja tällä kertaa myös Porky palaa elokuvan nimen mukaisesti kostamaan. Porkyn osuus on kuitenkin lopulta aika pieni, mikä on tavallaan hyväkin, sillä ei hahmosta oltaisi tässä hirveästi enempää järkevää juttua saatukaan irti. Enemmän keskitytään poikien hassutteluihin, joita taas riittää. Meno alkaa kuitenkin jo selkeästi olla hieman vaisumpaa ja hengettömämpää kuin aiemmissa osissa, joten ei ihme että tämä jäi sarjan viimeiseksi osaksi. Näyttelijät olivat melkoisen selkeästi liian vanhoja rooleihinsa ja aiemmissa osissa, mutta tässä ikä alkaa näkymään vieläkin selvemmin. Etenkin Anthony Tuperelloa esittävä Tony Ganios on turvonnut melkoisesti viime näkemältä.
Dan Monahan on jälleen Pee Ween roolissa elokuvan keskeinen hahmo, jolle sattuu ja tapahtuu. Jostain syystä Pee Ween ja Kaki Hunterin esittämän Wendyn suhde on tässä unohdettu kokonaan ja Pee Wee pokaileekin ruotsalaista vaihto-oppilasta, jonka paljaita tissejä kyllä esitellään mukavasti alussa ja lopussa. Eli eipä haittaa vaikka tuo aiemmista osista tuttu suhdekuvio on jäänyt tässä pois, ei se nimittäin mikään hirveän uskottava ollut aiemminkaan. Muutenkin tässä oli tehty vähän erilailla asioita kuin edellisessä osassa, mikä oli ihan hyvä juttu. Nakuilua oli tässä enemmän kuin edellisessä osassa ja muijat olivat kauniinpia katsella. Ruotsalaisen vaihto-oppilas Ingan roolissa ollut Kimberly Evanson sekä biologian opettaja Websteriä esittänyt Rose McVeigh vastasivat tässä nakuilusta. Ja molempia kelpasi katsella. Kimberly on nuori terhakka blondi ja Rose kiimainen mature. Porkyn tytärtä esittänyt Wendy Feign tietysti myös nakuili hieman leikkiessään Anthony Tuperellon kanssa.
Kokonaisuutena Porky's trilogia on melkoisen viihdyttävä tapaus, ehkä tulee vielä katseltua kaikki osat uudestaankin jossain vaiheessa. Ykkönen on paras ja nämä jatko-osat aika samaa tasoa. Nakuilun osalta ykkönen ja tämä kolmonen ovat aika samaa tasoa, ehkä ykkönen kuitenkin parempi siltäkin osin. Tai no, oli tässä kyllä todella hyvät tissit näytillä, eli vaikea oikestaan päättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti