maanantai 23. huhtikuuta 2012

The Devil's Rock


The Devil's Rock (2011)
Ohjaus: Paul Campion
Käsikirjoitus: Paul Finch, Paul Campion, Brett Ihaka
Näyttelijät: Craig Hall, Mathew Sunderland, Gina Varela, Karlos Drinkwater, Luke Hawker, Jessica Grace Smith, Nick Dunbar, Jonathan King
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 112
Pisteet: ***
Yllättävän toimiva pikkurahalla tehty natsikauhuelokuva.
5. kesäkuuta 1944. Kommandosotilaat Ben Crogan (Craig Hall) ja Joe Tane (Karlos Drinkwater) lähetetään Kanaalisaarille sabotoimaan saksalaisten tykkejä ja vetämään Hitlerin huomio pois Normandiasta, jonne tehdään seuraavana päivänä maihinnousu. Tehtävä näyttäisi onnistuvan yllättävänkin helposti, mutta perillä he kuulevat natsilinnoituksesta kidutuksen ääniä ja päättävät mennä tutkimaan. Sisältä löytyy kuitenkin jotakin odottamatonta, natsit ovat nimittäin vapauttaneet pimeyden voimat sodan voittaakseen.
Uusiseelantilainen Paul Campion tunnetaan parhaiten tehosteiden tekijänä mm. Taru Sormusten herrasta -trilogiasta, Sin Citystä, Clash of the Titansista ja Hugosta. Mies panttasi talonsa voidakseen tehdä tämän esikoisohjauksensa, johon sai lopulta rahoitusta Uuden-Seelannin elokuvakomissiolta ja säästyi talonsa menetykseltä. Ja hyvä että sai rahoitusta, sillä kyseessä on varsin kelvollinen elokuva. Yleensä tälläiset tekeleet ovat hirveätä paskaa, mutta tämä osoittautui heti alkuhetkistä lähtien selvästi vakavammin tehdyksi. Campion on tutkinut natsiokkultimismiväitteitä melko tarkkaan ja ottanut ne osaksi elokuvan juonta. Kanaalisaarten kirjastoista löytyy ihan oikeita todisteita saarilla harjoitetuista okkultismirituaaleista, joita natsit kokeilivat toisen maailmansodan aikana jossakin määrin. Elokuvakomission avusta huolimatta elokuvan budjetti on melkoisen minimaalinen ja se näkyy aika selvästi, mutta Campion ei ole antanut sen häiritä vaan on tehnyt oikein toimivan elokuvan niillä varoilla mitä käytössä on ollut.
Mutta miksikään hirveän loistavaksi en tätä silti kehuisi, sillä juoni ei tarjoile lopulta mitään hirveän omaperäistä, hahmoista ei saada kaikkea potentiaalia irti ja kauhun osalta jäi kaipaamaan vielä ronskimpaa menoa. Alastomuuttakin olisi voinut lisätä oikein reilusti, mitä sitä turhia piilottelemaan kun on mahdollisuus kerrankin näyttää paljasta pintaa. Campionin tehostetausta näkyy elokuvan tehosteiden laadukkuudessa ja muutenkin elokuva näyttää paremmalta kuin mitä tälläiset halpisleffat normaalisti. Ehdottomasti siis suositeltavaa katsottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti