lauantai 17. maaliskuuta 2012

Villit fiftarit - Porky's II

Porky's II: The Next Day (Villit fiftarit – Porky's II) (1983)
Ohjaus: Bob Clark
Käsikirjoitus: Roger Swaybill, Alan Ormsby, Bob Clark
Näyttelijät: Dan Monahan, Wyatt Knight, Mark Herrier, Roger Wilson, Cyril O'Reilly, Tony Ganios, Kaki Hunter, Scott Colomby, Nancy Parsons, Joseph Runningfox, Eric Christmas, Bill Wiley, Edward Winter, Cisse Cameron, Ilse Earl, Art Hindle, Anthony Pena,
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 78
Pisteet: ***
Yllättävän viihdyttävä jatko-osa.
Pojat ovat kostaneet Porkylle ja tämän sheriffiveljelle onnistuneesti ja Pee Wee (Dan Monahan) on saanut pillua Wendyltä (Kaki Hunter) ensimmäistä kertaa elämässään. Seuraavana päivänä pojat alkavat harjoittelemaan Shakespeare-näytelmää varten, jossa heillä on tärkeitä rooleja tai hommia kulissien takana. Ongelmia on tiedossa kun paikallinen pastori Bubba Flavel (Bill Wiley) haluaa kieltää esitykset, koska pitää Shakespearen näytelmiä hävyttöminä ja hänellä sattuu olemaan takanaan vankat tukijoukot. Myös paikalliset poliitikot alkavat liittyä samaan sakkiin, joten poikien on otettava selvää näiden omista hävyttömyyksistä ja kostettava. Ku Klux Klanin jäsenet taas haluavat kieltää esitykset, koska Romeon rooliin on valittu intiaani (Joseph Runningfox). Läski tyttöjen liikuntamaikka Balbricker (Nancy Parsons) liittyy myös Bubban kannattajiin, joten pojat keksivät myös hänelle erikoisen pilan. Pee Wee taas yrittää järjestää kavereilleen ryhmäseksiä ja tietysti asiat menevät vähän erilailla kuin on suunniteltu.
Porky's oli valtaisa menestys, joten jatko-osa tehtiin jo seuraavana vuonna. Menestys ei kuitenkaan ollut samaa luokkaa, vaikkei kyseessä hirveästi huonompi elokuva ole. Alastomuutta on vähempi ja muutenkin meno on aika erilaista, vaikkakin tunnelma pysyy hyvin samana. Bob Clark ohjasi myös tämän jatko-osan, mutta käsikirjoitusta tekivät Bobin lisäksi myös Roger Swaybill ja Alan Ormsby. Näyttelijät ovat pääosin samoja, Porkya esittänyttä Chuck Mitchelliä tässä ei tosin nähdä tällä kertaa laisinkaan. Hahmo palasi vasta kolmannessa osassa. Dan Monahan on jälleen oikein mainio Pee Ween roolissa ja mieleen jäävät myös Kaki Hunter Wendynä (hahmolla on tässä vähän enemmän ruutuaikaa kuin ensimmäisessä osassa), Nancy Parsonsin esittämä Balbricker ja alastomuudesta vastaava Cisse Cameron strippari Sandyn roolissa.
Juonessa on selvästi vakavuutta enemmän, vaikka tokihan sitä löytyi myös ensimmäisestä osastakin. Joseph Runningfox ja muutenkin intiaanit ovat aika vahvasti esillä. Ku Klux Klanin jäsenet kynitään ja pistetään juoksemaan alasti ja säädyllisyydestä pauhaavat kiihkouskovaiset osoittautuvat olevan säädyttömämpiä kuin pillun perässä juoksevat lukiopojat, puhumattakaan poliitikoista. Kaikki saavat mukavasti ansionsa mukaan. Mutta aikamoisen kilttiä menoa tämäkin nykyään jo on. Bob Clark teki uransa alussa muutaman kauhuleffan ja tässä hän pelleilee hieman asian kustannuksella kun yksi hahmoista naamioituu zombieksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti