keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

X


X (X: Night of Vengeance) (2011)
Ohjaus: Jon Hewitt
Käsikirjoitus: Jon Hewitt, Belinda McClory
Näyttelijät: Viva Bianca, Hanna Mangan Lawrence, Peter Docker, Stephen Phillips, Eamon Farren, Belinda McClory, Darren Moss, Freya Tingley, Hazem Shammas
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 183
Pisteet: ***
Ilotytön ja katuhuoran epätoivoinen yö.
Holly Rowe (Viva Bianca) täyttää 30 ja aikoo jättää ilotytön hommat muuttaen Pariisiin. Jäljellä on kuitenkin vielä viimeinen yö ilotyttönä. Shay Ryan (Hanna Mangan Lawrence) on karannut kotoa ja rahaa saadakseen ryhtyy myymään itseään kadulla. Edessä on ensimmäinen yö katuhuorana. Kaksikko kohtaa sattumalta toisensa ja päätyvät yhteiselle keikalle, jonka pitäisi olla kummallekin helppo juttu, nimittäin kolmenkimppa rikkaan asiakkaan kanssa hotellihuoneessa. Paikalle ilmestyy kuitenkin odottamaton vieras, joka murhaa asiakkaan ja alkaa jahdata naisia eikä aio luovuttaa ennen kuin molemmat ovat vainaita.
Australiassa melko halvalla tehty rikosdraamatrilleri, jonka halpuus on kuitenkin peitetty varsin hyvin hienolla kuvauksella ja melkoisen toimivilla näyttelijäsuorituksillakin. Näyttelijöistä tunnetuin on Viva Bianca, joka näytteli Spartacus-tv-sarjassa hienosti Ilithyian roolia. Kokonaan alasti Vivaa ei tässä valitettavasti nähty, lähinnä vain alusvaatteisillaan ja rinnat paljaana. Ihan pätevä näyttelijätär kyllä kyseessä, jota katselisi mieluusti enemmänkin elokuvissa ja tv-sarjoissa. Hanna Mangan Lawrence näytteli myös Spartacus-tv-sarjassa Seppian roolia, mutta enpä asiaa tajunnut tätä katsoessa, sen verran erilainen oli olemukseltaan tässä kuin kyseisessä sarjassa. Erittäin kaunis neitonen, jota ei valitettavasti myöskään tässä täysin alasti nähty, rinnat paljaana kyllä ja pikkuhousuissa. Molemmat naiset esiintyivät Spartacuksessa täysin alasti, joten se kannattaa katsella jos heidät kunnolla alasti haluaa nähdä.
Muista näyttelijöistä Belinda McClory on nähty aiemmin Matrixissa, jossa esitti Switchiä. Belinda toimi tässä myös käsikirjoittajana yhdessä ohjaaja Jon Hewittin kanssa. Muut näyttelijät olivat ainakin itselleni täysin tuntemattomia ja osa melkoisen amatöörejä. Juonikuvio oli kohtuu toimiva, mutta muutamat hetket olivat vähän tahattoman koomisia. Erotiikkaa elokuvasta löytyi lopulta melkoisen vähän ja aika kilttiä meno oli siltä osin. Väkivaltakohtaukset taas olivat aika tiukkoja ja yllättäviäkin. Narkkarien, katuhuorien, luksusilotyttöjen, korruptoituneiden poliisien, pikkurikollisten ja huumekauppiaiden yöelämää kuvattiin varsin vakuuttavasti. Katsomisen arvoinen tämä oli jo pelkästään Vivan ja Hannan näyttelijäsuoritusten ansiosta ja tietysti heidän nakuilun takia myös. Ihan ok elokuva muutoinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti