maanantai 4. kesäkuuta 2012

Q


Q (Desire) (2011)
Ohjaus: Laurent Bouhnik
Käsikirjoitus: Laurent Bouhnik
Näyttelijät: Déborah Révy, Helene Zimmer, Gowan Didi, Johnny Amaro, Johan Libéreau, Jean-Francois Gallotte, Brice Fournier, Christelle Benoit, Patrick Hauthier, Léticia Belliccini, Fabien Ara, Margot Haurtematte, Aurélia Arto, Noémie Leroux-Cazoubon, Yassine Azzouz
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 149
Pisteet: ***½
Isänsä kuolemaa sureva Cécile (Déborah Révy) tukahduttaa tuskaansa päästämällä himonsa valloilleen. Hän kiusaa paikallisen autokorjaamon omistajan poikaa, Mattia (Gowan Didi) esittelemällä tälle paljaita rintojaan ja pakaroitaan. Panemaan hän ei kuitenkaan kiimaista Mattia päästä, ainakaan vielä, joten Matt yrittää saada ujon tyttöystävänsä Alicen (Helene Zimmer) harrastamaan seksiä kanssaan. Tämän tiukkapipoiset vanhemmat eivät kuitenkaan moista salli. Cécilen poikaystävä Chance (Johnny Amaro) on tyttöystänsä kaltaisesti vapaamielinen, mutta ihan kaikkea ei hänkään kestä. Alicen ja Cécilen tiet kohtaavat sattumalta laivalla, jossa he pakoilevat kännykkäänsä etsivää miestä ja päätyvät vapauttamaan Alicen tukahdetut himot vessassa. Pelkän himon tunteen sijaan he kaipaavat kuitenkin myös oikeaa rakkautta.
Laurent Bouhnikin ohjaama Q on yksi viime vuosien laadukkaimmista eroottisista draamoista. Elokuva sisältää runsaasti oikeita panokohtauksia, mutta sen lisäksi siitä löytyy ihan oikea juonikin. Tai ei mikään perusjuoni jenkkileffojen tyyliin, vaan vähän taiteellisempi kuvaus kahden naisen himoista ja niiden tyydyttämisestä. Muutoinkin pohdiskellaan naisten ja miesten seksuaalisuuden eroja. Välillä kuvataan jopa suihkutiloissa olevaa naisjoukkoa keskustelemassa miehistä, seksistä ja himoistaan, ja niin että vain heidän alastomat vartalonsa näkyvät ilman päitä. Hyvä vinkki saada naisnäyttelijät esiintymään alasti kameran eteen siis. Ollaan tällästä taiteellista draamaa tekemässä jossa näkyy vaan teidän alapäät ja juttelette kaikkee syvällistä, kuten syrjähypyistä ja perspanoista. Näin helppoa se on, kun sen osaa. Naisten rooleihin on löytynyt erittäin kauniita ja seksikkäitä naisia. Jos Déborah Révy ei saa kullia seisomaan, niin jotain on kyllä pahasti pielessä. Puhumattakaan silmälasipäisestä Helene Zimmeristä. Molemmat pistävät parastaan vartaloaan esitellessään ja kulleja imiessään. Mutta pelkästään miehille tätä ei ole suunnattu, vaan tämä on sopivaa katsottavaa myös naisille. Monella tapaa jopa sopivampi naisille kuin miehille, sillä monet miehethän ei tälläisestä taiteellisesta menosta kuitenkaan hirveästi välitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti