sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Offspring


Offspring (2009)
Ohjaus: Andrew van den Houten
Käsikirjoitus: Jack Ketchum
Näyttelijät: Pollyanna McIntosh, Art Hindle, Amy Hargreaves, Ahna Tessler, Andrew Elvis Miller, Erick Kastel, Tommy Nelson, Jack Ketchum
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 393
Pisteet: ***
Ihmisiä syövä kannibaaliklaani kuljeskelee Yhdysvaltojen ja Kanadan rajan molemmin puolin ilman että jäävät kiinni. Poliisit pyytävät viinaa kittaavaa ex-poliisi George Chandleria (Art Hindle) avukseen näiden julmien kannibaalien kiinni saamisessa, sillä mies on törmännyt heihin yli kymmenen vuotta aiemmin ja tietää näistä siis enemmän kuin muut. Hän epäilee heidän oleskelevan jossakin rannikon luolista. Samaan aikaan Claire (Ahna Tessler) saapuu poikansa Luken (Tommy Nelson) kanssa ystäviensä Amyn (Amy Hargreaves) ja Davidin (Andrew Elvis Miller) luokse vierailulle. Perässä seuraa Luken isä Stephen (Erick Castel), jolla on lähestymiskielto perheeseensä väkivallan takia. Kannibaaliklaani hyökkää kuitenkin heidän kimppuunsa aikoen viedä Amyn ja Davidin pienen vauvan mukanaan. Claire pakenee Luken ja vauvan kanssa, Amyn joutuessa klaanin vangiksi. Heidän on taisteltava pysyäkseen hengissä.
Jatko-osa, Lucky McKeen ohjaama The Woman tuli katsottua jokin aika sitten ja sehän oli erinomainen elokuva hienolla tunnelmalla. Tämä on siis ensimmäinen osa, vaikka kummatkin elokuvat voi vallan hyvin katsoa ilman että olisi nähnyt toista. Juonet kyllä yhtyvät, mutta mitään ihmeitä ei menetä jos ei tätä katso laisinkaan. Lähinnä Offspringiä ja The Womania yhdistää Pollyanna McIntoshin esittämä hahmo, joka johtaa tässä kannibaaliklaania. Hän esittää hahmoa tässäkin jo varsin hyvin, mutta aivan eri tasoa hänen roolisuorituksensa on The Womanissa. Offspring on tehty todella halvalla, mikä näkyy selkeästi niin lavastuksessa, valaistuksessa kuin kuvauksessakin. Näyttelijäsuorituksissa ei ole hirveästi hurraamista, tosin ei nyt mitenkään älyttömästi haukkumistakaan. Naisnäyttelijät nakuilevat varsin suotuisasti.
Ohjauksesta vastaa Andrew van den Houten, joka tuotti The Womanin ja on tuottanut myös Jack Ketchumin kirjan pohjalta tehdyn The Girl Next Doorin. Jack Ketchumhan käsikirjoitti tämän elokuvan itse kirjansa pohjalta. Ohjaus on aika tv-tasoista, kuten myös kuvauskin. Ketchumin käsikirjoitus olisi kaivannut hivenen tiivistystä, mutta ihan kohtuu hyvästä elokuvasta on kuitenkin kyse. Juoni on melkoisen simppeli ja goreilua riittää varsin runsaasti. Pää katkaistaan kirveellä, suolet revitään vatsasta esille, pikkupoikaa ammutaan päähän, jne. Pikkupoikia ei kovin useasti näe kannibaalien rooleissa, mutta tässäpä näkyy.
Ihan katsomisen arvoinen kauhuelokuva, vaikka todella halvan näköinen onkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti