perjantai 30. syyskuuta 2011

Alien 2: On Earth


319. Ciro Ippolito (& Biagio Proietti): Alien 2 – Sulla terra (Alien 2: On Earth) **
Halvalla tehty Alien-kopio.
Avaruusalus laskeutuu maahan tuoden mukanaan ulkoavaruuden hirviöitä, jotka tunkeutuvat ihmisten sisään saaden ruumiit räjähtämään. Samaan aikaan luolatutkijaryhmä jää ansaan isoon luolastoon kun yhden heistä kimppuun käydään ja pian he kaikki ovat vaarassa. On löydettävä ulospääsytie. Mutta onko maanpinnalla sen turvallisempaa?
Aineksia olisi varsin hyvään kauhuelokuvaan, mutta lopputulos on aivan liian tylsä ja kuiva jotta olisi voinut tykätä enemmän. Juoni ei meinaa aluksi edetä mihinkään ja luolastoon laskeutuminen tuntuu ikuisuudelta. Tippukiviluolat jossa elokuvaa on kuvattu ovat kyllä hienoa katseltavaa, niistä olisi helposti saanut tunnelmallisia kohtauksia. Valitettavasti kunnon kauhutunnelmaa ei syntynyt missään vaiheessa.
Goren osuuskin jäi aika vähäiseksi ja maskeeraus oli suhteellisen kehnosti tehtyä, mikä ei kylläkään ollut yllätys. Hyvällä musiikilla oltaisiin voitu pelastaa myös gorekohtauksia, hyvä esimerkki tästä on myöskin halvalla tehty Contamination, joka tehtiin itseasiassa samana vuonna kuin tämäkin. Musiikeista vastaavat de Angelisin veljekset Guido ja Maurizio, jotka muistetaan parhaiten Terence Hill ja Bud Spencer-komedioiden sekä piirrossarjojen Matka maailman ympäri 80 päivässä ja Kolme muskettikoiraa musiikintekijöinä.
Näyttelijäsuoritukset olivat odotetun kehnoja, mukana oli myös ohjaajana paremmin tunnettu Michele Soavi. Pääroolissa ollut Belinda Mayne esitteli paljaita rintojaan. Kuvaus oli sentään aika hyvää ja leikkauksessa oli aika paljon kivoja kikkoja joista tykkäsin. Alien 2: On Earth nauttii pienoisesta kulttimaineesta, mutta en ainakaan itse tajunnut mikä tässä nyt niin hienoa olisi ollut. Miltei kaikki hyvät jutut oltiin kuitenkin lopulta mokattu tylsyydellä. Tai no olihan tässä tietysti verisesti räjähtävä pää.

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Bad Teacher


317. Jake Kasdan: Bad Teacher (Unrated) **½
Cameron Diaz on paha opettaja.
Rikkaan poikaystävänsä kanssa pian naimisiin menevä Elizabeth (Cameron Diaz) haistattaa pitkät vuoden kestäneelle työlle opettajana kesäloman alettua. Kotona odottaa kuitenkin poikaystävä vihaisen äitinsä kanssa ja tuloksena on ero. Syyslukukausi alkaa koulussa ja Elizabeth joutuu palaamaan työhön saadakseen rahaa vuokraan. Varsinainen työ ei kiinnosta paskan vertaa, hän aikookin näyttää oppilaille elokuvia koko vuoden ajan.
 Uutta rikasta aviomiesehdokasta etsivä Elizabeth haluaa myös uudet isommat tissit, sillä tietää niiden tehoavan miehiin. Rahaa ei kuitenkaan ole tarpeeksi leikkaukseen, joten hän varastaa oppilaiden autopesurahoja ja muutenkin kusettaa oppilaiden vanhemmilta rahaa antamalla muka näiden lapsille tukiopetusta. Siltikään rahat eivät riitä leikkaukseen.
Kannabista ja viinaa kesken koulupäivän vetävä Elizabeth saa kuulla erään nuoren uuden opettajan, Scottin (Justin Timberlake) olevan rikkaan perheen perillinen ja aikoo saada tämän miehekseen. Ongelmana on kuitenkin opettajakollega Amy (Lucy Punch), joka on liiankin täydellinen opettaja ja isompine tisseineen paha vastus Scottin suhteen.
Isommat tissit on siis saatava ja lopulta Elizabeth keksii mistä saa tarvittavat rahat. Osavaltion parhaat pisteet saavan koululuokan opettaja nimittäin saa bonuksen, josta riittää hyvin rahaa tissileikkaukseen. Elizabeth saakin luokkansa nopeasti oppimaan tarvittavat asiat, muttei tarpeeksi ajoissa kokeisiin, on siis huijattava. Amy pääsee kuitenkin Elizabethin jäjille.
Bad Teacher yllättää siinä mielessä että loppuratkaisu ei ole se tyypillisin, eli huonosti käyttäytyvä hahmo oppii olemaan hyvä muita kohtaan, vaan tässä mentiin hieman eri tavalla. Siltikin vähän liian kaavamainen loppu, ja muutenkaan vitsit eivät naurattaneet tarpeeksi ja useat hahmot eivät oikein toimineet jotta tästä olisi voinut kunnolla tykätä. Justin Timberlaken esittämä Scott varsinkin jäi kuivaksi. Cameron Diaz yrittää pitää elokuvan koossa, muttei aivan pysty siihen omillaan. Lucy Punchin esittämästä Amysta olisi kenties voinut rakentaa paremman vastuksen hänelle. Ongelmana oli myös nykykomedioille tyypillinen myötähäpeällinen komedia ja liiaksi pitkitetyt vitsit.
Tässä katsomassani unrated-versiossa oli enemmän paljaita tissejä ja kiroilua kuin teatteriversiossa, mutta aika kilttiä menoa tämä kuitenkin oli.

perjantai 23. syyskuuta 2011

Cold Fish

****½
http://www.imdb.com/title/tt1632547/
Sion Sono todistaa jälleen olevansa aivan toiselta planeetalta elokuvantekijänä. Mies osaa tutkiskella elokuvissaan ihmismielen kummia puolia.
Kultakalakaupan pitäjä Shamoton (Mitsuru Fukikoshi) teinitytär Mitsuko (Hikari Kajiwara) jää kiinni myymälävarkaudesta. Sattumalta isompaa kultakalakauppaa pyörittävä Murata (Denden) sattuu paikalle ja suostuttelee myymälän omistajan päästämään tytön pälkähästä ja lupautuu myös ottamaan tytön kauppaansa töihin, jotta tämä saisi jotain tekemistä eikä pyörisi huonossa seurassa ja varastelisi.
Shamoto suostuu vaimonsa Taekon (Megumi Kagurazaka) kanssa tähän, sillä Murata on mies jolle ei oikein pysty sanomaan ei. Muratan vaimo Aiko (Asuka Kurosawa) lupaa huolehtia tytöstä, joten on helpompi suostua. Pian Shamoto joutuu tutustumaan paremmin Muratoihin, jotka eivät olekaan ihan sitä miltä ensikatsomalta vaikuttaa. Shamoto huomaa joutuvansa keskelle sairaita sarjamurhia, mutta jollakin perverssillä tavalla oppii myös vihdoin olemaan mies eikä ruikuttava itkupilli, joka hän koko elämänsä ajan on ollut. Juuri tätä perversiyttä Sono kuvaa elokuvassa aivan ihmeellisen omalaatuisella tavalla. Perustuupa vieläpä löyhästi tositapahtumiin.